3 jaar geleden ging bij mij de telefoon: “Matthijs, met James (tandarts/gnatholoog), mijn hele personeelsbestand loopt inmiddels bij jou in de fysiotherapiepraktijk. Kan je ook iets doen aan preventie?”. De vraag sloeg in als een bom. “Natuurlijk moeten we iets doen aan preventie!”. Mijn ervaring als fysiotherapeut, gespecialiseerd in de behandeling van nek-, schouder- en armklachten en mijn werkzaamheden als docent bij Myofasciale Pijn Seminars Groningen, gaven me alle tools om een mooie training te kunnen bouwen. En wat was het leuk om die training te geven! Ik ontdekte hoe enthousiast ik werd van het lesgeven aan tandartsen. De innovatieve instelling, de wens om zorg te leveren aan de medemens en van betekenis te zijn voor anderen: ik was verkocht. 

 

Ik startte Ergonomic Solutions, waarbinnen ik mij volledig richt op het verminderen en voorkomen van werkgerelateerde pijn bij tandartsen, assistenten, mondhygiënisten en overige praktijkmedewerkers, zodat zij pijnvrij kunnen blijven genieten van hun werk tot aan hun pensioen.

 

Ik ben een sociaal mens en heb een absolute affiniteit met kennis over het lichaam die mij en mijn medemens vooruit helpt. Ik hou van werken met intelligente en innovatieve mensen. Ik ben goed in het vinden van creatieve oplossingen, heb een breed georiënteerde blik en ben resultaatgericht.

 

Als je me zou kennen zou je weten dat ik een grote liefde heb voor Griekenland en in het bijzonder Kreta. Ik hou van hard en zinvol werken maar vind het ook heerlijk om geregeld even helemaal te ontspannen. Met ons mooie gezin echt tijd te maken voor elkaar. Te spelen in het zwembad met de kids, langs de restaurantjes te slenteren in de Kretenzer dorpjes en ‘s ochtends vroeg opstaan om de zon te zien opkomen over de Egeïsche zee en het schitterende berglandschap. Ik ben sportief en hou van hardlopen, wielrennen en schaatsen. Maar ook doe ik veel aan yoga en neem ik in de winter diverse keren een frisse duik in het buitenwater. Heerlijk, dan voel ik dat ik leef.

 

Werkgerelateerde pijn bij tandheelkundigen komt onnodig veel voor. Er zijn zoveel mooie oplossingen om dit probleem te tackelen dat ik er inmiddels van overtuigd ben dat het voor elke tandarts mogelijk moet zijn om pijnvrij te kunnen blijven werken.

 

Wil jij ook pijnvrij genieten van je werk als tandheelkundige tot aan je pensioen? Download hier mijn gratis e-book en krijg direct 5 waardevolle tips om dit te realiseren.